Počet transakcí kartami MasterCard v Evropě stoupl o 14 procent

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. srpna (ČTK) - Společnost MasterCard Europe zaznamenala v letošním druhém čtvrtletí u platebních karet v Evropě meziroční růst počtu nákupních transakcí, včetně internetových, o 13,7 procenta na 1,9 miliardy. Meziroční nárůst objemu plateb u obchodníků rovněž přesáhl 13 procent. V tiskové zprávě to dnes ČTK oznámila firma MasterCard.

Na konci června evidovala společnost MasterCard v Evropě 203 milionů karet, což bylo v meziročním porovnání o čtyři procenta více. Údaje nezahrnovaly značky Maestro a Cirrus. Evropané mohou využívat síť 8,9 milionu platebních míst v regionu a celkem 30,2 milionu míst na celém světě.

Platebních karet Maestro bylo ke konci června v Evropě 302 milionů kusů. Spotřebitelé jimi mohou nakupovat u 7,3 milionu obchodníků v Evropě a celkem na 12,6 milionu míst na světě.

"Evropané mohou používat své karty MasterCard a Maestro u většího počtu obchodníků a větším množstvím různých způsobů než doposud, od taxislužby, přes mýtné a on-line hledání nejvhodnějších last-minute nákupů, až po užívání si dlouho plánované cesty," uvedl prezident společnosti MasterCard Europe Javier Perez.

Karetní asociace MasterCard patří spolu s firmou Visa k největším. Údaje za český trh ve druhém čtvrtletí zatím nejsou k dispozici. Celkem bylo na tuzemském trhu koncem března přes 9,06 milionu platebních karet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK