Kurz dolaru se dnes oživil z osmiměsíčního minima vůči jenu

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 4. srpna (ČTK) - Kurz dolaru se dnes oživil z osmiměsíčního minima vůči japonskému jenu a vzrostl nad 86 JPY. Díky povzbudivým statistikám ze Spojených států dolar stoupl také k euru. Obchodníky přiměla stáhnout nabídky proti dolaru čísla o trhu práce a službách.

Dolar proti závěru předchozího dne posílil o 0,6 procenta na 86,26 JPY. Předtím klesl až na 85,33 JPY, nejnižší úroveň od listopadu minulého roku. Analytici připomínají, že pokles na 84,81 JPY by představoval 15leté minimum.

Kurz eura se snížil na 1,3146 USD, také o 0,6 procenta. Zanechal tak za sebou tříměsíční maximum 1,3261 USD z úterý.

"Americký dolar se dopoledne postavil na nohy díky lepším číslům z trhu práce, než se myslelo," reagovala analytička newyorské společnosti GFT Forex Kathy Lienová. Také sektor služeb v červenci rostl více, než se předpokládalo.

Celková nálada se ale zřejmě staví proti dolaru, který od července ztratil vůči ostatním světovým měnám kolem šesti procent. Trh práce sice minulý měsíc v soukromém sektoru vytvořil zhruba 42.000 míst, obchodníci ale varují, že trh bude potřebovat mnohem více takových zpráv, aby se prodejní tlaky na dolar zvrátily, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK