Zisk Deutsche Telekom mírně klesl o 8,8 procenta

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 5. srpna (ČTK) - Německé telekomunikační společnosti Deutsche Telekom klesl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 8,8 procenta na 475 milionů eur (11,7 miliardy Kč). Mírně nižší byly i tržby. Výsledky částečně ovlivnily změny v britské mobilní divizi T-Mobile UK. Uvedla to společnost v dnešním prohlášeni.

Tržby se snížily o 4,4 procenta na 15,53 miliardy eur. Tržby na domácím trhu se ve čtvrtletí stabilizovaly, činily 6,2 miliardy eur a zůstaly jen mírně pod loňskou úrovní. Počet smluvních zákazníků v divizi T-Mobile se pak poprvé od loňského druhého čtvrtletí zvýšil. Na konci června měla firma 33,6 milionu zákazníků, loni to bylo 33,5 milionu.

Bez zahrnutí společného podniku v Británii zisk před zdaněním, úroky a odpisy hmotného a nehmotného majetku (EBITDA) klesl o 4,7 procenta na pět miliard eur. Firma potvrdila, že za celý letošní rok plánuje EBITDA 20 miliard eur.

Deutsche Telekom vytvořil 1. dubna s France Télécom společný podnik v Británii, do kterého obě firmy převedly své místní mobilní operátory. T-Mobile a Orange tak ovládly společně asi 37 procent tamního trhu a jsou největším mobilním operátorem v Británii. Deutsche Telekom také pokračuje ve své strategii, která zahrnuje prodej neziskového majetku, expanzi v severovýchodní Evropě a investování v Německu, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK