Americké akcie dopoledne výrazně posílily

17.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. srpna (ČTK) - Americké akcie dopoledne výrazně posílily díky spekulacím o fúzích a akvizicích v zemědělském sektoru a překvapivě příznivým hospodářským výsledkům maloobchodních gigantů Wal-Mart Stores a Home Depot.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o 1,4 procenta na zhruba 10.446 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 1,6 procenta na 1097 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite o 1,7 procenta na 2218 bodů.

Akcie kanadského výrobce hnojiv Potash obchodované v USA prudce posílily poté, co firma odmítla nabídku nadnárodního těžařského gigantu BHP Billiton na převzetí za zhruba 38,5 miliardy amerických dolarů (740 miliard Kč) a označila ji za výrazně podhodnocenou.

Největší světová maloobchodní společnost Wal-Mart zamířila vzhůru po zprávě o nárůstu čtvrtletního zisku a zlepšení celoročního výhledu. Díky dobrým čtvrtletním výsledkům posiloval rovněž největší světový řetězec obchodů s potřebami pro dům a zahradu Home Depot.

pmh vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK