ČGS postaví továrnu na výrobu pneumatik v USA

20.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Česká gumárenská společnost ČGS postaví ve Spojených státek závod na výrobu pneumatik. Kontrakt v hodnotě několika desítek milionů dolarů podepíše na konci srpna ve státě Iowa. V tiskové zprávě to dnes sdělil zástupce ČGS Jiří Šebek. Iowa investiční pobídku schválila v polovině týdne.

Projekt se týká jednoho z nosných podniků ČGS - společnosti Mitas, která vyrábí mimosilniční pláště, zejména pneumatiky pro stavební stroje, rypadla a nakladače, pro nákladní automobily, víceúčelové a zemědělské stroje, pláště pro motocykly a gumárenské směsi.

"Iowa je klíčová pro naši obchodní strategii v Severní Americe,“ uvedl Jaroslav Čechura, generální ředitel společnosti Mitas, která je součástí skupiny CGS Tyres. „Rozšiřujeme výrobní kapacitu a chystáme se nabízet americkým farmářům pneumatiky značek Mitas a Continental vyrobené v Americe,“ dodal.

ČGS je jedním z nejvýznamnějších evropských výrobců zemědělských pneumatik. "Každý čtvrtý traktor a kombajn, který se v Evropě vyrobí, je obut do našich pneumatik," podotkl Šebek. Tržby ČGS v loňském roce činily 8,7 miliardy korun a zisk dosáhl 165 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK