Koruna dopoledne stagnovala na 24,80 Kč/EUR a 19,55 Kč/USD

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 9:45 koruna proti euru v porovnání s pátečním závěrem zpevnila o dva haléře na 24,82 Kč/EUR. Vůči dolaru stála na 19,55 Kč/USD, byla tak proti pátku o dva haléře silnější, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Začátek týdne korunu nijak nerozhýbal, její kurz k euru se v úvodu nachází na 24,80 Kč/EUR. Z domova žádné podstatné zprávy nechodí a v centru pozornosti tak zůstane nálada ve světě," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dodal, že nálada ve světě není v posledních dnech dobrá, což ale pro korunu zatím neznamenalo žádné velké ztráty. Dnes dopoledne se sice evropským akciím daří mírně růst, přesto reakce české měny by měly být velmi slabé, odhadl. V rámci regionu dnes bude hlavní událostí jednání maďarské centrální banky o sazbách.

Ve světě se podle Vlka pozornost soustřeďuje na evropské indexy nákupních manažerů. Index z německého průmyslu spadl o tři body, tedy výrazněji, než se čekalo. "Horší výsledek je tedy pravděpodobný i u čísla za celou eurozónu, což náladu na trzích může pokazit. Reakci vidíme na eurodolaru," uvedl Vlk. Dolar se kolem 10:45 obchodoval na 1,2685 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK