České dráhy zmodernizují expresní vagony za 2,2 miliardy Kč

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - České dráhy nechají zmodernizovat 58 vagonů pro expresní vlaky EuroCity a InterCity, obnovu vozů provede slovenská společnost ŽOS Trnava. Náklady včetně desetiletého lesingu budou 2,183 miliardy korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Modernizaci bude financovat trojice leasingových společností - ING Lease (C.R.), ČSOB Leasing a SG Equipment Finance Czech Republic. "Tyto společnosti uspěly se svou nabídkou v mezinárodním zadávacím řízení, které proběhlo v první polovině letošního roku," uvedl Šťáhlavský. Sama obnova vagonů vyjde na 950 milionů korun, zbytek z celkové ceny tvoří finanční náklady.

Do modernizace jsou zahrnuty oddílové i velkoprostorové vagony první a druhé třídy, které nyní jezdí například na trasách z Prahy do Vídně, Bratislavy, Žiliny, Břeclavi a Brna.

Modernizace začne v následujících dnech, první opravené vozy by dráhy měly nasadit do provozu na začátku příštího roku. Všechny vozy by měla slovenská firma dodat do konce roku 2011.

sin dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK