Asseco CE zvýšila tržby o 12 procent na 1,5 miliardy Kč

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - Regionální softwarová skupina Asseco Central Europe, která působí i v ČR, zvýšila v pololetí konsolidované tržby o 12 procent na 60,7 milionu eur, tedy asi 1,5 miliardy Kč. Zhruba polovina tržeb skupiny pochází z prodeje vlastního softwaru. Oznámila to v tiskové zprávě.

Tržby Asseco na Slovensku vzrostly o 12 procent na 14,7 milionu eur, českému Asseco spolu s dceřinou společností Berit tržby naopak klesly o 11 procent na 15,7 milionu eur. Skupina Asseco Solutions rostla o 16 procent na 11,7 milionu eur a Slovanet zvýšil obrat téměř o třetinu na 16,9 milionu eur.

V únoru schválil slovenský antimonopolní úřad akvizici maďarské společnosti Statlogics, která se specializuje na vývoj softwaru v oblasti spotřebitelských půjček, v srpnu zase akvizici společnosti GlobeNet, jednoho z hlavních hráčů maďarského zdravotnického IT průmyslu, a koupila 100 procent v MPI Consulting.

Mezi významné zakázky patřil projekt pro slovenský Nejvyšší kontrolní úřad nebo Český statistický úřad.

Asseco Central Europe se specializuje na vývoj softwarových řešení, integraci a poskytování služeb a produktů s vysokou přidanou hodnotou pro všechny segmenty. Vzniklo v červenci 2009 integrací Asseco Slovakia a Asseco Czech Republic. Obě společnosti si v tomto uskupení ponechaly svou právní subjektivitu, mají však jednu společnou organizační strukturu a obchodní strategii. V současné době má společnost více než 900 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK