Hewlett-Packard nabídl za firmu 3Par o třetinu více než Dell

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. srpna (ČTK) - Americký počítačový výrobce Hewlett-Packard dnes nabídl za společnost 3Par 1,6 miliardy dolarů. Za akcii dodavatele systémů pro ukládání a archivaci dat 3Par nabízí HP 24 dolarů, tedy o třetinu více než rival Dell před týdnem. Tehdy přitom nabízená cena představovala prémii 87 procent k tehdejší tržní ceně akcií 3Par, napsala agentura Reuters.

Dell před týdnem oznámil, že návrh jeho dohody schválila představenstva obou společností. Transakce se podle návrhu měla dokončit v letošním roce. Zástupci 3Par ani Dellu dnes nebyli k zastižení, aby se ke kroku HP bezprostředně vyjádřili.

Akcie 3Par po informaci o nabídce HP vzrostly o 37 procent, zatímco Hewlett-Packard klesl o procento, napsala agentura Reuters.

3Par nabízí produkty určené pro minimalizaci kapacity a energetických nákladů. Silnou pozici má hlavně v případě technologie, která umožňuje uživatelům přístup k datům a softwaru přes internet a podnikové sítě.

Firma vznikla v roce 1999 a v listopadu 2007 vstoupila na burzu. Za tři měsíce do konce března firma hospodařila se ztrátou 3,2 milionu USD, příjmy činily 194,3 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK