Akcie amerických korporací přišly o dopolední zisk

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. srpna (ČTK) - Akcie amerických firem přišly o dopolední zisk, který jim zajistily zprávy o nabídkách na převody velkých balíků aktiv mezi podniky. Na trhu pak ale převládl skeptický pohled na sílu oživování americké ekonomiky.

Index Dow Jones nejprve vzrostl, ale v poledne oslabil o 0,1 procenta na 10.202 bodů. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2166,5 bodu se ztrátou 0,6 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Počítačový a technologický gigant Hewlett-Packard nabídl 24 dolarů na akcii za služby uchování a zpracování dat 3Par jen týden poté, co za ně nabídl rival Dell 18 dolarů na akcii. Nabídka tak vzrostla o třetinu na 1,6 miliardy dolarů.

Producent hnojiv Potash ale odmítl nabídku za 38,5 miliardy dolarů od těžebního gigant BHP Billiton.

V Evropě rostly akcie díky bankovní skupině HSBC Holdings, která jedná o koupi kontrolního podílu v jihoafrické Nedbank Group.

Investoři se ale začali soustředit spíše na zprávy, které je čekají. Tento týden mají na trh přijít údaje o trhu s bydlením, zboží dlouhodobé spotřeby, spotřebitelské náladě a revize hospodářského růstu za druhé čtvrtletí, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK