Patentový spor tchajwanské Chimei se Sony se v USA rozšířil

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dover (USA) 23. srpna (ČTK) - Tchajwanský výrobce plochých obrazovek Chimei Innolux dnes předložil v americkém státě Delaware soudní žalobu na japonský elektronický gigant Sony. Rozšířil se tak jejich soudní spor o údajné zneužití patentové ochrany, napsala agentura AP.

Žaloba předložená federálnímu soudu v Doveru obviňuje Sony ze zneužití tří patentů, které Chimei Innolux vlastní. Případ se týká elektronické výroby včetně televizorů, notebooků a digitálních fotoaparátů. Chimei minulý měsíc předložila podobnou federální žalobu v Arkansasu, kde obvinila Sony ze zneužití tří jiných patentů.

Předcházela tomu letos v březnu stížnost na Chimei a další firmy, kterou Sony předložila americké Komisi pro mezinárodní obchod. Sony je obvinila z toho, že zneužívají několik jejích patentů k digitálním televizorům a monitorům.

Spor kolem Chimei má ještě jiné okolnosti. Hlavní státní žalobce Arkansasu minulý týden uvedl, že se přidá ke kolegům ve čtyřech dalších státech americké unie, kteří žalují Chimei a další výrobce obrazovek z tekutých krystalů kvůli podezření na cenovou dohodu, napsala AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK