Telefónica nabídne iPhone 4 o půlnoci na pátek a jen se smlouvou

25.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Telekomunikační operátor Telefónica O2 začne prodávat nový multimediální telefon iPhone 4 americké společnosti Apple o půlnoci ze čtvrtka na pátek. Na rozdíl od konkurence nabídne jen dotované přístroje, které budou za nižší cenu, ale zákazník bude muset s operátorem podepsat smlouvu o využívání služeb. Vyplývá to z informací firem.

"S ohledem na omezené dodávky ze strany Apple je nabídka iPhone 4 dočasně určena pouze pro nové a stávající zákazníky při uzavření smlouvy," uvedl mluvčí Martin Žabka. Firma telefon nabídne ve všech svých 86 značkových prodejnách. Od půlnoci bude tradičně k dostání v Praze na Václavském náměstí.

Za nejnižší cenu 9995 korun získá iPhone 4 s pamětí 16 GB u Telefóniky její nynější zákazník s měsíční útratou minimálně 2400 Kč. Cena verze 32 GB začíná na 13.295 Kč. Noví zákazníci zaplatí nejméně 10.995 respektive 13.795 Kč.

Konkurenti začnou telefon prodávat rovněž v pátek. T-Mobile ceny oznámí ve čtvrtek ráno, Vodafone zřejmě dnes odpoledne.

"U Vodafonu mohou všichni zákazníci získat výhodnou nabídku, aniž by se uvázali smlouvou na roky, proto i iPhone nabídneme nedotovaný," uvedl mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický. I když firma ještě ceny nezveřejnila, podle neoficiálních informací by měl nedotovaný iPhone 4 s pamětí 16 GB vyjít na méně než 16.000 korun a ve verzi s dvojnásobnou pamětí pod 19.000 Kč. Cena dotovaného telefonu bude začínat na 9777 Kč.

Telefony už několik dní nabízí mnoho tuzemských internetových obchodů. Proti očekávaným cenám nedotovaných přístrojů jsou na internetu telefony až o 10.000 korun dražší.

iPhone 4 nabízí proti předchůdci odlišný vzhled, nový displej nebo možnost nahrávání videí ve vysokém rozlišení (HD). Konkurují mu přístroje s operačním systémem Android a dalšími.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK