Český rozhlas zvýšil v pololetí zisk na 221,2 milionu Kč

25.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Český rozhlas (ČRo) hospodařil v prvním pololetí se ziskem před zdaněním 221,2 milionu korun. Výsledek je o více než 63 milionů lepší, než byl plán. V prvním pololetí 2009 měl rozhlas zisk před zdaněním 198 milionů korun. Vyplývá to z údajů ČRo, které má ČTK k dispozici.

V letošním roce by měl rozhlas podle plánu hospodařit se ziskem před zdaněním 94,5 milionu korun. Čistý zisk by měl dosáhnout 80,4 milionu korun, v roce 2009 to bylo 37 milionů korun. Plánované výnosy pro letošní rok jsou 2,316 miliardy korun, náklady by měly dosáhnout 2,221 miliardy korun.

Český rozhlas se v následujících dvou až třech letech dostane do obtížné finanční situace vlivem snižujícího se zisku a také kvůli finančně náročné rekonstrukci budovy rozhlasu v Praze na Vinohradské ulici, uvedla na dnešním zasedání Rady ČRo její předsedkyně Dana Jaklová. "Rada Českého rozhlasu proto bude požadovat po vedení rozhlasu, aby v následujícím období hledalo možné zdroje úspor v hospodaření, aniž by došlo k omezení poskytovaných služeb veřejnosti," řekla Jaklová.

Rada se dnes také věnovala otázce rekonstrukce historické budovy rozhlasu v Praze na Vinohradské ulici. Prozatímní ředitel rozhlasu Peter Duhan očekává, že rekonstrukce by měla být dokončena na přelomu února a března příštího roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK