IBM údajně chystá velkou investici, Slovensko patří k favoritům

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 26. srpna (ČTK) - Americká počítačová společnost IBM plánuje velkou investici, v jejímž rámci by mohlo najít práci až 3000 lidí. K pěti favoritům, mezi nimiž se firma kvůli umístění investice rozhoduje, patří Slovensko. Informovaly o tom dnes slovenské Hospodářské noviny, které se odvolávají na důvěryhodný nejmenovaný zdroj.

IBM už v současnosti na Slovensku zaměstnává přibližně 4000 lidí. V rámci nového projektu chce firma podle novin nabídnout služby pro americké zákazníky ze vzdálenějšího pracoviště. Příští rok chce zaměstnat 200 lidí, plný provoz má být spuštěn v roce 2013.

Pokud by se IBM rozhodla pro Slovensko, investice by podle slovenského listu zřejmě nesměřovala do Bratislavy, ale do Žiliny či Košic. Firma však své záměry nekomentovala. "K této otázce se nebudeme vyjadřovat," podotkla mluvčí IBM Slovensko Stanislava Suchá.

O možné investici mělo informace i ministerstvo hospodářství, které pro projekt nevyloučilo státní podporu. "Když nejsou známé definitivní parametry investičního projektu, bylo by neopodstatněné vyjadřovat se ke specifikaci možné podpory ze strany ministerstva," upozornil Dárius Bošjak z ministerstva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK