Fuksa o privatizaci Budvaru neuvažuje, v budoucnu lze prodat část

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 26. srpna (ČTK) - Ministerstvo zemědělství nyní neuvažuje o privatizaci pivovaru Budvar ani českobudějovického výstaviště. Není pro ni vhodná doba, řekl dnes na výstavě Země živitelka ministr Ivan Fuksa. Připustil ale prodej zhruba pěti až sedmi procent Budvaru v budoucnu. Cílem by bylo vtáhnout nové investory a kapitál.

"V tuto chvíli není vhodná doba pro privatizaci čehokoliv, lze se o ní bavit v době, kdy to bude zajímavé," řekl Fuksa. Uvedl, že Budvar se za jeho působení na úřadu privatizovat nebude.

Fuksa se chce sejít s ředitelem pivovaru a jednat s ním o možnostech zvýšení výstavu piva. Bude také požadovat větší propagaci Budvaru v Česku. Budvar považuje za dobrou firmu, negativně však vnímá ztrátu jeho podílu na českém trhu.

Rád by také zapojil zisky pivovaru do resortu zemědělství a také na podporu důchodové reformy. O tom se chce poradit s premiérem Petrem Nečasem.

Také českobudějovickému výstavišti privatizace nehrozí. Ministr však uvedl, že by byl rád, kdyby se v něm angažovalo město České Budějovice a Jihočeský kraj. Ve druhé fázi by bylo možné přilákat i významné české producenty, doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK