Bárta v Bohumíně slíbil, že stavba mostu bude pokračovat

27.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bohumín (Karvinsko) 27. srpna (ČTK) - Ministr dopravy Vít Bárta (VV) dnes při své návštěvě v Bohumíně slíbil, že stavba důležitého mostu ve městě, kterou původně zastavil, bude pokračovat. Bárta řeší také pokračování dalších důležitých silnic v Moravskoslezském kraji, například prodloužení Místecké ulice v Ostravě k dálnici D1. Kvůli zastavení obou staveb Bárta v úterý odvolal šéfa Ředitelství silnic a dálnic Alfreda Brunclíka.

Lidé dnes Bártovi při příjezdu na radnici v Bohumíně předali petici s více než 10.000 podpisy za dostavbu mostu, který je součástí přivaděče k D1.

"Bohumínský most bude stát do příštího léta. Postavíme ho tak, abychom ušetřili finance na stavbu Místecké ulice v Ostravě," uvedl po jednání na místní radnici Bárta. Most se bude podle něho stavět v nejnutnější podobě a s co nejnižšími náklady. To bude znamenat, že stavba celého přivaděče k dálnici D1, jehož součástí je most, pokračovat nebude. Podle starosty Bohumína Petra Víchy (ČSSD) se s Bártou ještě dohodli na dostavbě důležitého kruhového objezdu.

Bárta dnes v Bohumíně zopakoval svou omluvu jeho obyvatelům. Uvedl, že pro něho bylo "tragické zjištění", že most je součástí zastavené stavby přivaděče. Za velkou chybu ŘSD považuje fakt, že se starý most zboural a stavba nového se zastavila. Na svou obranu uvedl, že měl na rozhodnutí o tom, které stavby zastaví, pouze čtyři dny. "Každý den odsunutí rozhodnutí by nás stál desítky milionů korun," dodal.

Zejména obyvatelé bohumínské Skřečoně, kteří jsou kvůli chybějícímu mostu odříznuti od centra města, zprávu o dostavbě mostu přivítali. "Je to pro nás úleva. Chybějící most nám hodně komplikuje život," řekla ČTK jedna z místních obyvatelek. "Je to pozitivní zpráva pro občany Bohumína, potvrdilo se, že neprotestovali zbytečně," dodal starosta.

Bárta po jednání v Bohumíně nechtěl dopředu prozradit, jestli budou pokračovat v Moravskoslezském kraji také další zastavené stavby, prodloužení Místecké ulice jako součást dálničního přivaděče k D1, obchvatu Frýdku-Místku nebo silnice I/11 mezi Ostravou a Opavou. "O nich teprve budeme jednat," řekl na dotaz ČTK.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK