Počet nezaměstnaných v Německu v srpnu dál mírně klesl

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 31. srpna (ČTK) - Počet registrovaných nezaměstnaných v Německu se tento měsíc dál mírně snížil a míra nezaměstnanosti zůstala na červencové úrovni 7,6 procenta. Dnešní údaje Spolkového úřadu práce ukazují, že situace na německém pracovním trhu se nadále zvolna zlepšuje.

Počet lidí bez práce klesl po očištění od sezonních vlivů o 17.000 na 3,193 milionu po červencovém poklesu o 21.000. Bez sezonního přepočtu se počet nezaměstnaných snížil o 4000 na 3,188 milionu a míra nezaměstnanosti zůstala stejně jako u přepočteného údaje na 7,6 procenta.

Podle představitele úřadu práce Heinricha Alta se situace na trhu práce "dále zlepšila díky příznivému ekonomickému vývoji". Alt dodal, že indikátory jako podnikatelská a spotřebitelská důvěra naznačují, že v nejbližším období se bude situace dál zlepšovat.

Německá ekonomika ve druhém čtvrtletí vzrostla ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 2,2 procenta, nejrychleji od znovusjednocení země. Růst podpořily hlavně vývoz a investice a výrazně oživila i soukromá spotřeba. Meziročně hrubý domácí produkt stoupl o 4,1 procenta. Německá centrální banka tento měsíc díky tomu zvýšila celoroční výhled růstu německé ekonomiky na tři procenta z předchozích dvou procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK