Koruna odolává negativní náladě a mírně posílila

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Česká měna odolává negativní náladě na finančních trzích a mírně umazala pondělní ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Podle Patria Online byla koruna krátce po 10:30 silnější k euru o tři haléře na 24,81 Kč/EUR a k dolaru o dva haléře na 19,55 Kč/USD.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka by ale koruna mohla v důsledku situace ve světě obrátit směr. Ze středoevropských měn si zatím koruna vede nejlépe, polský zlotý s maďarským forintem vývoj na hlavních trzích následují a oslabují, dodal Vlk.

"Hlavní akciové trhy klesají, po vyčerpání podpory v podobě komentáře šéfa amerického Fedu (americké centrální banky) nenacházejí nový impulz k pohybu vzhůru. Do popředí se naopak znovu dostávají horšící se očekávání ohledně ekonomického vývoje," uvedl analytik Vlk.

Dnes očekávaná čísla z americké ekonomiky podle Vlka mají malou šanci zastavit zhoršování názoru na budoucí ekonomický vývoj a to se podle něj zřejmě odráží i na negativní tržní náladě během dnešního dopoledne.

Dolar se po ranním mírném posilování vrátil na pondělní úroveň 1,268 USD/EUR.

vrk vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK