Pražská plynárenská proti původnímu oznámení sníží cenu plynu

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Společnost Pražská plynárenská přehodnotila svůj záměr neměnit ve čtvrtém čtvrtletí cenu plynu a domácnostem ji sníží nejméně o jedno procento. Domácnostem, které plynem jen vaří, zlevní plyn od 1. října o dvě procenta. ČTK to dnes sdělil Miroslav Vránek z kanceláře obchodního ředitele firmy. Společnosti RWE Transgas a E.ON v pondělí oznámily, že cenu plynu v posledním letošním čtvrtletí měnit nebudou.

Kromě snížení cen pro domácnosti oznámila Pražská plynárenská také slevy pro seniory s datem narození před rokem 1946 a držitele průkazu ZTP. Když podepíší smlouvu na odběru plynu Pražské plynárenské na dva roky, získají na toto období slevu 65 korun za megawatthodinu.

Ve třetím čtvrtletí Pražská plynárenská ceny plynu neměnila. Firma zásobuje zemním plynem zhruba 440.000 zákazníků zejména v hlavním městě a v příměstských částech okresů Praha-východ, Praha-západ a Kladno.

Společnost RWE Transgas se rozhodla ceny plynu ve čtvrtém čtvrtletí neměnit. "Na základě vývoje cen ropných derivátů bychom museli jít s cenou nahoru, ovšem koruna v posledních měsících vůči dolaru výrazně posílila a vliv ropy smazala. Ceny plynu proto před topnou sezonou nebudeme měnit," uvedl člen představenstva RWE Transgas Tomáš Varcop.

Ceny plynu nebude od října měnit ani společnost E.ON, která na jihu Čech zajišťuje dodávky plynu pro zhruba 110.000 zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK