Akcie v USA dopoledne vzrostly díky spotřebitelské důvěře

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. srpna (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne vzrostly díky překvapivému nárůstu spotřebitelské důvěry v USA za srpen. Vzestup na akciovém trhu byl ale jen mírný, protože investoři si kondicí americké ekonomiky nejsou jisti.

V poledne newyorského času (18:00 SELČ) se klíčový index Dow Jones zvýšil o 0,6 procenta na 10.070,5 bodu. Index Nasdaq Composite podle Yahoo! Finance stoupl na 2126,2 bodu se ziskem 0,3 procenta.

Zpráva organizace Conference Board ukázala, že se spotřebitelská důvěra v USA v srpnu zvýšila více, než se očekávalo. Investoři si tak oddechli, když po většinu měsíce dostávali zprávy o tom, že se růst americké ekonomiky dále zpomaluje. Další dnešní zpráva ukázala, že se aktivita zpracovatelského průmyslu na Středozápadě USA během srpna zmírnila.

"Pesimismus trhu ve velmi krátkém výhledu dosáhl dna," uvedl jeden z obchodníků. Nárůst důvěry podle něj negativní náladu zmírnil. Obchodníci se ale bojí udělat větší rozhodnutí před páteční statistikou o srpnovém vývoji na americkém trhu práce, citovala ho agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK