ÚOHS začal posuzovat fúzi distributorů potřeb pro nábytkáře

01.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 1. září (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat fúzi distribučních společností potřeb pro nábytkáře Démos trade a Nábytek Servis. V případě, že fúzi schválí, vznikne největší obchodní společnost v oboru v Česku. Správní řízení úřad zahájil koncem srpna. ČTK to zjistila z webové stránky ÚOHS.

Démos trade podle informací zveřejněných na webu úřadu má získat ve firmě Nábytek servis stoprocentní podíl. Antimonopolní úřad případ řeší ve zjednodušeném řízení, které se týká fúzí, kde neočekává významnější dopad na hospodářskou soutěž. Tyto případy rozhoduje ÚOHS do 20 dnů od podání návrhu na povolení fúze.

Odhadovaný obrat spojených firem překročí dvě miliardy korun ročně. Dosud šlo o trojku a čtyřku na trhu. Nová společnost ponese název Démos trade. Bude distribuovat jak plošné materiály, hlavní artikl Nábytek Servisu, tak nábytkové kování, což je doména stávající společnosti Démos.

Ostravská obchodní společnost Démos trade se více než 17 let specializuje na dodávky plošných materiálů, nábytkového kování a nábytkových hran. V Česku má devět provozoven. Jejím jediným akcionářem je akciová společnost Démos group. Do skupiny také patří dceřiné společnosti Démos tradu působící v Polsku a na Slovensku.

Firma Nábytek Servis zajišťuje kamenný i internetový prodej materiálů pro truhláře, nábytkáře, architekty, kutily i stavebníky. Společnost působí hlavně v Praze, pobočku pak má i v Liberci. Společnost vlastní Václav Vaněk a Dušan Rác.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK