Rakouský fond koupil kanceláře v Praze 5 za 371 mil. Kč

01.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Developer Immorent ČR prodal své kancelářské centrum Avenir Budova E v Praze 5 rakouské společnosti Hypo Real Invest za 15 milionů eur, tedy asi za 371 milionů korun. Oznámila to dnes realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle, která se na obchodu podílela.

Mezi nájemce budovy dokončené v roce 2007 patří například firmy CSC Computer Science, KJ Trade, Import Volkswagen Group nebo Porsche.

"Tato transakce je důkazem toho, že se investorům vrací důvěra a chuť investovat do realitních projektů jako je právě Avenir Budova E," uvedl výkonná ředitel Immorentu ČR Tomáš Velemínský.

Immorent ČR má už v Praze za sebou výstavbu několika kancelářských center. Patří mezi ně Avenir Business Park v Nových Butovicích, Gemini Centre na Pankráci nebo Futurama Business Park v Karlíně.

Hypo Real Invest je součástí rakouské skupiny Hypo Investment Bank Group a funguje jako iniciátor a správce hotovosti pro realitní investiční fondy. Investiční aktivity firmy se zaměřují na vysoce kvalitní investiční nemovitosti v regionu střední Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK