Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

02.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 koruna proti euru v porovnání se středečním závěrem ztratila haléř na 24,71 Kč/EUR. Vůči dolaru naopak zpevnila o dva haléře na 19,26 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka z domácí ekonomiky žádné podstatné zprávy nepřicházejí, a tak koruna hledá inspiraci hlavně ve světě.

Reakce české měny jsou podle něj mírnější než v případě okolních měn. To platí i dnes, kdy koruna jen mírně snižuje své středeční zisky. "Tento pohyb souvisí s korekcí evropských akcií, kterou sledujeme během dopoledne. Žádná nová makrozpráva za ní nestojí, ty hlavní události nás teprve čekají," dodal analytik.

Odpoledne se trh podle něj bude soustředit na žádosti o dávky v nezaměstnanosti v USA, které před pátečními velmi důležitými údaji z trhu práce mohou mít větší vliv.

Dolar se kolem 10:30 obchodoval na 1,2824 USD/EUR. Vlk poznamenal, že korekce akcií zastavila postup dolaru, k obratu ale nevedla. Na kurz podle něj bude dnes působit nejen averze k riziku, ale také případné změny v očekáváních o dalším postupu dvou hlavních centrálních bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK