Koruna dopoledne stagnovala vůči euru, k dolaru mírně oslabila

08.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. září (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči euru, vůči dolaru mírně oslabila. Kolem 10:30 se koruna obchodovala na úrovni úterního závěru na 24,71 Kč/EUR. Proti dolaru ztratila osm haléřů na 19,50 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka kurz koruny zůstává v blízkosti 24,70 Kč/EUR. "Částečně zřejmě pomohla domácí data - jak revize hrubého domácího produktu vzhůru tak snížení nezaměstnanosti podávají lepší zprávy o domácí ekonomice, která dokázala profitovat z oživení na západě v předchozích kvartálech," míní analytik.

Český statistický úřad dnes oznámil, že tuzemská ekonomika v letošním druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 2,4 procenta, tedy o 0,2 procentního bodu více než předpokládal předběžný odhad. Nezaměstnanost v ČR v srpnu proti předchozímu měsíci klesla o desetinu procentního bodu na 8,6 procenta, informovalo ministerstvo práce a sociálních věcí.

Vlk předpokládá, že tyto zprávy nebudou mít na obchodování s korunou velký vliv. Koruna si spíše drží svou netečnost vůči vývoji v zahraničí. Podobně i polský zlotý prokazuje značnou odolnost a maďarský forint dnes registruje jen mírné ztráty.

Na světových trzích se podle Vlka drží negativní nálada, která ubírá na síle akciím. Pro obchodování s eurem a dolarem znamenalo obnovení negativní nálady propad pod 1,2700 USD/EUR, kolem 10:30 dolar oslabil na 1,2673 USD/EUR. "Nízkoúročené měny nabírají na síle a mezi ty dolar patří," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK