Akcie v USA dopoledne rostly díky obnovené důvěře investorů

08.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. září (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne na newyorské Wall Street vzrostly, protože mezi investory polevily obavy o zdraví evropských bank. Náladu na trhu pomohla zlepšit silná poptávka po dluhopisech portugalské vlády.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času posílil o dvě třetiny procenta na 10.408,7 bodu. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ stoupl podle Yahoo! Finance na 2230,4 bodu se ziskem jednoho procenta.

Díky zájmu o portugalské obligace šly nahoru evropské akciové trhy. V New Yorku stoupl zájem zejména o emise finančních společností.

Obavy o situaci kolem dluhů evropských států ale můžou oživování světových finančních trhů z posledních dnů přerušit. Minulý týden akcie vzrostly díky statistikám o zpracovatelském průmyslu a nezaměstnanosti, které byly v USA lepší, než se očekávalo.

Další pohled na stav oživování amerického hospodářského růstu může dát dnes odpoledne zpráva centrální banky, Fedu. Takzvaná Béžová kniha rozebírá ekonomickou aktivitu napříč Spojenými státy po jednotlivých regionech, dodala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK