Koruna dopoledne mírně zpevnila vůči euru, k dolaru stagnovala

10.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně zpevnila vůči euru, k dolaru stagnovala. Kolem 10:15 koruna proti čtvrtku posílila o tři haléře na 24,67 Kč/EUR. K dolaru ztratila haléř na 19,40 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka směrem k silnějším hodnotám zamířily středoevropské měny, povzbuzeny pohybem v obchodování s eurem a dolarem. Koruna, jak je v poslední době typické, v posilování zaostává, dodal.

Dolar se kolem 10:15 obchodoval na 1,2725 USD/EUR, když podle Vlka zpevnil po ztrátách, které utrpěl v americkém a asijském obchodování. Tento pohyb není doprovázen žádným velkým růstem akcií, ty evropské mají dopoledne naopak tendenci ztrácet. Kurz je stále v pásmu, kde se obchoduje od úterka. Vývoj na jiných trzích nenaznačuje, že by měl dolar toto rozmezí opustit, nové kurzotvorné zprávy chybí, podotkl analytik.

"Dnešek je bez důležitých ekonomických událostí ze západních zemí. Čínská obchodní bilance přinesla smíšené informace - proti nižšímu přebytku a mírnějšímu růstu vývozu stojí výrazné zrychlení dovozů, což je pro světovou ekonomiku naopak dobrou zprávou," uvedl Vlk s tím, že velkou reakci trhu tato čísla nevyvolala.

jap dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK