Problémový Dubai World se dohodl s 99 procenty věřitelů

10.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dubaj 10. září (ČTK) - Dubajský státní konglomerát Dubai World se oficiálně dohodl na restrukturalizaci závazků za 24,9 miliardy dolarů (483 miliard korun) s více než 99 procenty věřitelů. Společnost dnes také uvedla, že by mohla svou restrukturalizaci uzavřít během několika týdnů.

Emirát Dubaj stále podnik podporuje, uvádí se ve zprávě. Vláda emirátu se soustředí především na developerskou součást Nakheel a postup jednání s věřiteli vítá.

Konglomerát má uzavřít ústní dohody s věřiteli o konečném návrhu restrukturalizace do 1. října. Skupina předložila návrh věřitelům 22. července, uvedla agentura Reuters.

Dubai World chce podle dokumentu během osmi let prodat ceněná aktiva, aby získal na splátky věřitelům až 19,4 miliardy dolarů. Materiál uvádí, že developer Nakheel dluží bankám 10,9 miliardy dolarů a že po oddělení od mateřské Dubai World získá její klíčová aktiva.

Plány společnosti odložit splátky dluhů loni v listopadu ochromily světové finanční trhy. Podnik předložil věřitelům plán restrukturalizace v březnu a od té doby s výborem největších věřitelů jednal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK