Ústavní stížnost ČS nebude mít vliv na pokračování konkurzu OP

15.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Prostějov 15. září (ČTK) - Ústavní stížnost České spořitelny (ČS) kvůli konkurzu na prostějovský Oděvní podnik (OP) nebude mít vliv na jeho pokračování. Totéž platí o připravovaném prodeji majetku Oděvního podniku, řekl dnes ČTK zvláštní insolvenční správce pro zpeněžování majetku podniku Jiří Kocvrlich. ČS podala stížnost proto, že Krajský soud v Brně konal podle ní při konkurzním řízení protiprávně. Spořitelna je největším věřitelem textilky, která je v konkurzu od května, omezila výrobu a snížila počet zaměstnanců.

"Ústavní stížnost, aniž bych chtěl jakkoliv bagatelizovat její důležitost pro zajištěného věřitele, nemůže mít v žádném případě dopad na další průběh konkurzu. Prodej majetku OP bude zahájen co nejdříve, do pohybu by se tyto věci měly dát v následujících několika dnech," řekl Kocvrlich.

Podle spořitelny soudce brněnského soudu Jan Kozák, který má kauzu na starosti, zabránil České spořitelně a společnosti REICO Investment ALFA hlasovat 26. dubna na schůzi věřitelů OP o odvolání prvního insolvenčního správce Jaroslava Svobody. "Svoboda, který byl ustaven soudem, nikoli věřiteli, tak zůstal ve funkci," uvedla v úterý k podání ústavní stížnosti mluvčí ČS Kristýna Havligerová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK