iDnes.cz: MD vyměnilo v dozorčí radě ČD čtyři z devíti členů

15.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. září (ČTK) - Ministerstvo dopravy dnes přes řídicí výbor vyměnilo v dozorčí radě Českých drah čtyři z devíti členů. Kvarteto nových členů tvoří náměstek ministra obrany Michael Hrbata (ODS), za TOP 09 přichází jako ekonomický odborník Miroslav Nádvorník. MD nominovalo dva nestraníky, vrchního ředitele pro evropskou strategii Lukáše Hampla a náměstka ministra dopravy Radka Šmerdu. Informoval o tom server iDnes.cz.

Nová čtveřice nahradí Jaroslava Krále, který na funkci předsedy a člena rady rezignoval před několika týdny, někdejšího ministra bez portfeje Karla Březinu (ČSSD), Tomáše Chalánka (TOP 09) a bývalého náměstka z MD Pavla Škváru.

Kromě Jana Bittera, Antonína Leitgeba a Vladislava Vokouna, kteří v radě zastupují zaměstnance Českých drah, zůstal v radě podle serveru severomoravský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) a exposlanec Zdeněk Prosek (ODS).

Nového předsedu rady si podle předsedy řídicího výboru Radka Šmerdy zvolí dozorčí rada na svém příštím zasedání.

Členové dozorčí rady berou za svoji práci 30.000 korun měsíčně. Pokud jsou zároveň státními úředníky, tak na tento plat nemají nárok, uvedl server iDnes.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK