Fúzí prodejců potřeb pro nábytkáře bude Démos jednička na trhu

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 16. září (ČTK) - V Česku vznikne nová jednička v oblasti potřeb pro nábytkáře. Antimonopolní úřad povolil fúzi společností Démos trade a Nábytek Servis. ČTK to potvrdil mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa. Úřad fúzi posuzoval podle něj pouze ve zjednodušeném řízení.

Démos trade má získat ve firmě Nábytek servis stoprocentní podíl. Odhadovaný obrat spojených firem překročí dvě miliardy korun ročně. Dosud šlo o trojku a čtyřku na trhu. Nová společnost ponese název Démos trade. Bude distribuovat jak plošné materiály, hlavní artikl Nábytek Servisu, tak nábytkové kování, což je doména společnosti Démos.

Cílem spojení je podle vyjádření firmy také posílení pozice na zahraničních trzích. "Rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže je důležitým krokem v procesu spojení. Nyní už budeme pracovat na konkrétních projektech, aby ze spojení co nejdříve těžili naši zákazníci," řekl výkonný ředitel společnosti Démos trade Petr Mitura.

Nová skupina Démos trade bude mít v okamžiku vzniku provozovny na 12 místech v ČR a bude taktéž působit na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku.

Ostravská obchodní společnost Démos trade se více než 17 let specializuje na dodávky plošných materiálů, nábytkového kování a nábytkových hran. V Česku má devět provozoven. Jejím jediným akcionářem je a.s. Démos group. Do skupiny také patří dceřiné společnosti Démos tradu působící v Polsku a na Slovensku.

Firma Nábytek Servis zajišťuje kamenný i internetový prodej materiálů pro truhláře, nábytkáře, architekty, kutily i stavebníky. Společnost působí hlavně v Praze, pobočku pak má i v Liberci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK