Akcie v USA šly dopoledne oběma směry

23.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. září (ČTK) - Akcie amerických korporací se dopoledne vlivem ekonomických statistik pohybovaly oběma směry. Dopoledne šel trh dolů, protože se zvýšil počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Kolem poledne se ale indexy dostaly nad středeční závěrečné hodnoty díky prodeji starších domů.

Index Dow Jones v poledne newyorského času posílil o 0,1 procenta na 10.747,3 bodu, ukázaly stránky Yahoo! Finance. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ zvýšil na 2350,3 bodu, posílil tak o dvě třetiny procenta.

Během dopoledne byly akcie v USA pod prodejním tlakem také kvůli evropským akciovým trhům, protože ekonomická aktivita v eurozóně klesla více, než se předpokládalo. Euro pak kvůli tomu oslabilo vůči dolaru, napsala agentura AP.

Trh starších obytných domů a bytů ve Spojených státech v srpnu oživil, po červencovém propadu na 15leté minimum však byl jejich prodej stále nejnižší za 13 let. Prodej starších obytných jednotek se proti předešlému měsíci zvýšil o 7,6 procenta po červencovém pádu o 27 procent, sdělilo dnes Národní sdružení realitních kanceláří (NAR).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK