Poslanci by dnes měli rozhodnout o pětiletém odkladu vinět

24.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. září (ČTK) - Poslanci by dnes měli rozhodnout o pětiletém odkladu zavedení elektronických dálničních vinět. Řidiči by tak od příštího roku i nadále používali dosavadní papírové dálniční nálepky. Tento návrh jim předložili senátoři, kteří argumentují například tím, že chystaný systém je nákladný a státní pokladnu by připravil o nejméně osm miliard korun.

Poslanci by také mohli ještě dnes přijmout novelu zákona o veřejných zakázkách. Tato novela vrací akciovým společnostem s akciemi na majitele možnost ucházet se o veřejné zakázky. O uvedenou šanci je připravila jiná novela zákona, kterou poslanci přijali letos na jaře. Pokud dnes poslanci nápravu schválí, a po nich i Senát, budou muset akciové společnosti informovat zadavatele o všech akcionářích, kteří vlastní více než deset procent jejich akcií.

Ze Senátu dorazil do sněmovny také návrh na rozšíření zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury. Podle předkladatelů má usnadnit zejména výstavbu dalších bloků jaderné elektrárny Temelín, odkládanou stavbu jezů na Labi a budování protipovodňových opatření.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK