Vivendi prodala část podílu NBC firměUniversal za 2 miliardy USD

27.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 27. září (ČTK) - Francouzský konglomerát Vivendi prodal první část svého pětinového podílu v americkém studiu NBC Universal průmyslové a finanční skupině General Electric za dvě miliardy dolarů (36,6 miliardy Kč). Vivendi dnes oznámila, že zatím prodala 7,66 procenta v NBC.

Zbývajících 12,34 procenta amerického studia prodá francouzská skupina konglomerátu GE za 3,8 miliardy dolarů tehdy, až GE dokončí svou transakci s novým vlastníkem NBC, společností Comcast. Nastínila to tak dohoda z konce minulého roku.

Generální ředitel Vivendi Jean-Bernard Lévy tento měsíc uvedl, že Vivendi využije peníze z prodeje NBC na koupi zbývajících akcií telekomunikačního operátora SFR do sta procent. Nyní Vivendi v SFR drží 56 procent.

Vlivem dění na evropském trhu klesly akcie Vivendi na sedmileté minimum. Vedou si tak hůře než emise rivalů především kvůli obavám z dopadu akvizic, nákladů na vypořádání hromadné žaloby v USA a z rostoucí konkurence na francouzském trhu telekomunikací, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK