Wistron zaměstná v Brně dalších tisíc lidí

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 29. září (ČTK) - Tchajwanský výrobce elektroniky, společnost Wistron, rozšiřuje svoji brněnskou pobočku na dvojnásobek. Nabírat bude v následujících 12 měsících kolem tisícovky lidí. ČTK to dnes oznámili zástupci firmy. Wistron dosud v Brně vyrábí stolní počítače, servery, LCD monitory a televizory.

Tchajwanská firma do České republiky přišla v roce 2007. "Zvažovali jsme několik možností. Ve hře bylo i Slovensko, Polsko, Maďarsko nebo Rumunsko," řekl dnes ČTK generální ředitel české pobočky Joseph Hsu. Podle něj pro Brno rozhodla především vysoká kvalita zaměstnanců, které zde firma našla a strategické umístění města v centru Evropy. "Výkon práce je v Brně velmi dobrý a toho si cení i zákazník," řekl Hsu.

Wistron, který své výrobky dodává předním světovým firmám v oboru, loni v Brně rozšířil svou produkci o LCD monitory a televizory. Závody a provozovny firmy se nacházejí v technologickém parku CTP v Brně-Slatině. Firma v současné době rekonstruuje halu v Modřicích, kam bude přesunuta výroba desktopů a serverů.

Wistron nyní hledá nové zaměstnance, kromě dělníků také inženýry, elektroinženýry či manažery. Společnost chce v Brně rozšířit především výrobu televizorů. "Jen v příštím roce plánujeme vyrobit dva až čtyři miliony televizorů," uvedl Hsu. Jejich výroba má pokračovat v průmyslové zóně ve Slatině.

Wistron zaměstnává po světě kolem 50.000 zaměstnanců. Většinu výrobních závodů má v Asii. V Evropě vyrábí pouze v Brně. Loni činil celkový světový obrat firmy 16 miliard dolarů, letos se má navýšit na 20. "Rosteme, krize se nás nedotkla," dodal Hsu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK