E15: Obchodní centrum v Bubnech postaví německá firma ECE

05.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. října (ČTK) - Na zástavbě rozlehlého území pražských Bubnů se bude podílet německá firma ECE. Evropský developer nákupních center se na tom dohodl s vlastníkem areálu, společností Orco Property Group. Uvedl to dnes server E15.cz.

"Uzavřeli jsme dohodu o spolupráci, jejímž výsledkem má být vytvoření společného podniku, v němž budou mít ECE a Orco po 50procentní účasti," řekl E15 jednatel tuzemské pobočky ECE Josef Tobek.

Konkrétní podobu nákupní galerie, již ECE v Bubnech postaví, chce developer zveřejnit až po změně územního plánu, kterým nyní území okolo bývalého nádraží prochází. "Zatím počítáme pro obchodní centrum s lokalitou v přední části areálu v blízkosti stanice metra Vltavská a plánovaného nádražního terminálu," upřesnil Tobek.

Pravděpodobný termín zahájení výstavby nechce ECE s ohledem nutné komplexní řešení celého území zatím uvádět. "Stejně jako Orco jsme si dobře vědomi toho, že jde o projekt, jehož příprava je časově náročná," dodal Tobek.

Server připomněl, že Orco s minulých dnech shodlo na základní představě řešení s radnicí Prahy 7. Podle starosty Marka Ječménka má být do půl roku až roku připravena podrobnější studie přestavby území, kterou pak bude schvalovat magistrát.

Výstavba by mohla podle optimistického scénáře začít v roce 2013. Ve čtvrti mezi Letnou a Holešovicemi by měly vzniknout kancelářské a další komerční budovy, bytové domy, stejně jako odpočinkové zelené plochy. Orco odhaduje, že zástavba Bubnů si vyžádá investici 30 až 50 miliard korun, napsal dnes E15.cz.

Podle informací ČTK byla společnost ECE Projektmanagement G.m.b.H. & Co. KG založena v roce 1965. Zaujímá vedoucí pozici na evropském trhu v oblasti nákupních středisek situovaných do center měst. Mimo to také projektuje a staví dopravní komplexy, logistická centra, sídla firem, průmyslové a zdravotnické objekty a další účelové budovy. V současné době vyvíjí ECE činnost v 15 zemích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK