Koruna dopoledne stagnuje k oběma hlavním světovým měnám

06.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. října (ČTK) - Česká měna dopoledne setrvává v těsné blízkosti úterního závěru, kolem 10:45 ztrácela k euru dva haléře a obchodovala se na hladině 24,53 koruny za euro. K dolaru naopak dva haléře získala na 17,69 koruny za dolar, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Analytik společnosti Patria Finance Tomáš Vlk upozornil, že silný růst na hlavních akciových trzích značí chuť investorů pouštět se do většího rizika. Koruna však zaostává za ostatními středoevropskými měnami a na rozdíl od polského zlotého a maďarského forintu "nedokáže vytěžit z příznivého vývoje ve světě takřka nic". "Na druhou stranu je její kurz stabilnější a pokud se koruna v posledních měsících dokázala propracovat na mírně silnější úroveň zpravidla už ji udržela," uvedl analytik.

Podle Vladimíra Pikory ze společnosti Next Finance bude dnes koruna opět bez domácích stimulů. Na českou měnu budou působit různé vlivy, které se budou vyvažovat, koruna proto dnes bude k euru stagnovat a vůči dolaru mírně posilovat, odhadl Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK