ÚOHS pozastavil tendr MMR na výběr mobilního operátora

12.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 12. října (ČTK) - Antimonopolní úřad pozastavil tendr ministerstva pro místní rozvoj (MMR) na mobilního operátora. Ministerstvo s vítěznou firmou T-Mobile nemůže uzavřít smlouvu. Tendr napadla Telefónica O2, stěžuje si na průběh elektronické aukce. ČTK to řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Antimonopolní úřad podle něj zahájil správní řízení koncem září, následně vydal i předběžné opatření. Úřad podle Rafaje již obdržel dokumentaci k zakázce a vyžádal si také další podklady.

MMR hledalo firmu, která zajistí mobilní služby na příští dva roky, prostřednictvím elektronické aukce. Nakonec vybralo znovu společnost T-Mobile, která vyhrála s nabídkou kolem 14 milionů korun. MMR původně předpokládalo, že hodnota kontraktu bude 16 milionů Kč.

Jádrem sporu je údajná nestabilita aukčního softwaru, která podpořila pochyby o jeho platném atestu. Ministerstvo ale již dříve odmítlo, že by při aukci použilo neatestovaný software. Elektronické aukce se uskutečnily na ministerstvu dvě. První 14. července se nezdařila kvůli technickým problémům s nastavením prohlížeče, v jejichž důsledku se nepodařilo uchazečům odeslat nové aukční hodnoty opatřené elektronickým podpisem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK