CPI Group má zájem o kanceláře v Praze a obchody na jihu Čech

15.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Investiční a realitní skupina CPI Group pokračuje v expanzi na českém trhu. Aktuálně vyjednává s developerskou společností Finep o nákupu kancelářského centra v Praze-Stodůlkách, ve kterém sídlí společnost Siemens. Zvažuje také nákup obchodního centra Igy v Českých Budějovicích. Na dotaz ČTK to dnes řekla mluvčí CPI Group Michaela Winklerová.

Nejdál jsou podle mluvčí jednání o akvizici jihočeských obchodů. "V případě kancelářské budovy City West jsme zhruba v polovině jednání, jsme navíc jedním z několika dalších zájemců, takže vše je ještě otevřené," uvedla Winklerová. Investice se může podle realitního odborníka, který si nepřál být jmenován, pohybovat u kanceláří v řádech desítek milionů eur.

CPI Group představuje letos jednoho z nejaktivnějších investorů do podnikatelských nemovitostí na českém realitním trhu. Ve středu skupina koupila v nedobrovolné dražbě za 340 milionů korun obří tovární komplex v průmyslové zóně na okraji Brandýsa nad Labem. Dalších 633 milionů korun letos firma dala do nákupu obchodního parku v Mladé Boleslavi, podobnou částku investovala do nákupu obchodních center v Litoměřicích a dalších městech. V březnu se skupině za 653 milionů korun také podařilo získat sídlo potravinářského koncernu Nestlé v Praze-Modřech.

CPI Group je po společnosti RPG Byty je s více než 10.000 byty druhým největším vlastníkem bytů v Česku. Firma vznikla v roce 1991. Její vlastnictví je často spojováno s miliardářem Radovanem Vítkem. Podle obchodního rejstříku je jediným akcionářem skupiny Vítkova matka Milada Malá.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK