Volkswagen od ledna do září prodal rekordních 5,37 milionu vozů

15.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 15. října (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen zvýšila v letošních prvních třech čtvrtletích svůj celosvětový prodej meziročně o 12,7 procenta na rekordních 5,37 milionu vozů. Oznámila to dnes firma na svých internetových stránkách. Potvrdila rovněž, že počítá s rekordním prodejem i v celém letošním roce.

"Jsme s tímto vývojem velmi spokojeni," uvedl šéf prodeje Volkswagenu Christian Klingler. Upozornil však, že firma zůstává navzdory příznivým vyhlídkám automobilového trhu opatrná.

Automobilka nyní těží se silné poptávky v Asii a Severní Americe. V Číně se její prodej v období od ledna do září meziročně zvýšil o 39 procent na 1,48 milionu vozů a ve Spojených státech o 21 procent na 267.500 vozů.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Součástí koncernu je rovněž česká Škoda Auto. Ta již v pondělí oznámila, že v prvních třech čtvrtletích zvýšila prodej meziročně o 12,8 procenta na zhruba 569.000 automobilů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK