Coca-Cola zvýšila čtvrtletní zisk díky růstu poptávky

19.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. října (ČTK) - Největší světový výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil čistý zisk o zhruba osm procent na 2,06 miliardy dolarů (asi 36,4 miliardy Kč) díky růstu poptávky. Oznámila to dnes firma.

Bez zahrnutí mimořádných položek činil zisk 93 centů na akcii. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali v průměru na 89 centů na akcii. Tržby společnosti stouply o pět procent na 8,43 miliardy dolarů.

Celosvětový objem prodeje se zvýšil rovněž o pět procent. V Severní Americe objem prodeje stoupl o dvě procenta, tedy stejným tempem jako ve druhém čtvrtletí, kdy zaznamenal první nárůst za čtyři roky.

Poptávka po nealkoholických nápojích ve Spojených státech a dalších vyspělých zemích je v poslední době pod tlakem, protože slabá ekonomika nutí spotřebitele omezovat výdaje. Coca-Cola proto investuje do rozšiřování svých aktivit na rozvíjejících se trzích, jako jsou Čína, Indie či Brazílie, napsala agentura AP.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK