Fiat do roku 2015 investuje v Brazílii šest miliard dolarů

19.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Sao Paulo 19. října (ČTK) - Italská strojírenská skupina Fiat do roku 2015 investuje v Brazílii šest miliard dolarů (přes 100 miliard Kč) do aktivit zahrnujících výrobu automobilů, automobilových součástek a zemědělských strojů. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Většina investic bude podle představitelů podniku směřovat do automobilových aktivit.

Produkce továrny Fiatu v brazilském státě Minas Gerais se nyní pohybuje v blízkosti maximální kapacity 800.000 vozů ročně, protože na brazilském automobilovém trhu přetrvává silná poptávka navzdory zrušení daňových pobídek k nákupu nových vozů. Brazílie je největší ekonomikou v Latinské Americe a představuje významný trh pro řadu předních automobilek.

Společnost Fiat nyní chystá oddělení výroby osobních automobilů od průmyslové divize, která zahrnuje producenta nákladních automobilů Iveco a výrobce zemědělských strojů CNH Global.

Fiat v loňském roce vytvořil alianci s americkým výrobcem automobilů Chrysler. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK