Vláda dnes projedná vydání dluhopisů za 148 miliard korun

20.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - O návrhu ministerstva financí vydat státní dluhopisy za 148,2 miliardy korun dnes bude jednat vláda. Ministerstvo takto plánuje uhradit většinu loňského schodku státního rozpočtu a chce, aby poslanci zákon schválili hned v prvním čtení. Dluhopisy by měly mít podle návrhu splatnost až 50 let.

Vláda by dnes měla rozhodnout i o konkrétní podobě souboru opatření, která zmírní v příštím roce avizovaný růst cen elektřiny. Ministerstva průmyslu a obchodu, financí, životního prostředí a pro místní rozvoj měla v uplynulém týdnu za úkol všechna opatření propočítat a dát definitivní podobu příslušné novele zákona o obnovitelných zdrojích. Dnes by tak měla být představena konkrétní výše a podmínky zdanění solárních zdrojů a také mechanismus využití emisních povolenek.

Vláda se dnes má zabývat také tím, jak fungují opatření zjednodušující získávání peněz z evropských fondů. Dalším bodem dnešního programu vlády je také například návrh novely zákona o daňovém řádu, který má napravit technické nedostatky stávajícího daňového řádu, či nastavení standardů kvality služeb v cestovním ruchu. Vláda dnes bude jednat i o formálním prominutí další části dlouhodobého dluhu Správě železniční dopravní cesty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK