Koruna dopoledne stagnovala vůči euru, k dolaru nepatrně posílila

20.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči euru, kolem 10:40 se obchodovala na úrovni úterního závěru na 24,54 Kč/EUR. Proti dolaru koruna zpevnila o čtyři haléře na 17,76 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky dnes česká měna hledá další směr. Obchody mezi korunou a eurem se na mezibankovním trhu uskutečnily v rámci pouhých tří haléřů nad úrovní 24,50 Kč/EUR. Obchodní aktivita je nízká, dodal.

Vladimír Pikora z Next Finance poznamenal, že středoevropské měny v úterý oslabovaly po překvapivém snížení úrokových sazeb v Číně. Nepříznivě podle něj působilo také dění na maďarské politické scéně. Odhadl ovšem, že koruna se během měsíce pokusí posílit na hladinu 24,20 Kč/EUR.

Americký dolar korigoval úterní zisky, když kolem 10:40 oslabil na 1,3817 USD/EUR. "Otázka kvantitativního uvolňování ve Spojených státech stále leží na stole, a tak prozatím nelze očekávat nastartování nového zpevňujícího dolarového trendu," naznačil Frayer. Dodal, že úterní posílení americké měny prozatím považuje za korekci dosavadních dolarových ztrát.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK