Odboráři v British Airways navrhnou ukončit spor s vedením

20.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 20. října (ČTK) - Odboráři v britské letecké společnosti British Airways v nejbližších dnech patrně navrhnou palubnímu personálu, aby ukončil spor s vedením firmy. Spor se vede o úsporná opatření, trvá už asi rok a zatím aerolinky stál kolem 150 milionů liber (asi 4,2 miliardy Kč). Informovala o tom dnes agentura Reuters.

"Budeme mít konzultaci, na které budeme o návrhu hlasovat. Snažíme se, aby to bylo co možná nejdříve," řekla mluvčí odborů.

Dohoda vázne na rozhodnutí firmy vzít cestovní výhody těm zaměstnancům palubního personálu, kteří se zúčastnili stávek. Těch bylo za poslední rok několik a jejich důvodem byla snaha firmy snížit některé požitky a omezit počet členů posádky u vybraných letů.

Šéf odborové organizace BASSA Duncan Holley ale členům řekl, že firma už proti původním návrhům učinila dost změn. Proto je prý načase zvážit, zda je důvod se návrhem od vedení firmy zabývat. BASSA hájí zájmy palubního personálu a patří do organizace Unite.

"Teď je to na vás. Pokud budete hlasovat proti jejich návrhu, spor bude pokračovat, pokud budete hlasovat pro přijetí, spor skončí," sdělil členům Holley.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK