Tabákový gigant Altria zvýšil čtvrtletní zisk na 1,1 miliardy USD

20.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. října (ČTK) - Největší americká tabáková společnost Altria Group, která vyrábí cigarety Marlboro, zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk na 1,13 miliardy dolarů (zhruba 20 miliard Kč) z 882 milionů dolarů před rokem. Oznámila to dnes firma. Zlepšila rovněž odhad celoročního čistého zisku.

Výsledky byly podpořeny snížením nákladů a mimořádnými daňovými příjmy. Celkové tržby společnosti stouply o 1,6 procenta na 6,4 miliardy dolarů. Objem prodeje cigaret však klesl o 2,4 procenta na 36,6 miliardy kusů, napsaly agentury AP a Reuters.

V přepočtu na akcii činil čtvrtletní zisk 54 centů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 52 centů. Firma nyní předpokládá, že v celém letošním roce vykáže čistý zisk 1,83 až 1,87 dolaru na akcii. Předchozí prognóza počítala s celoročním ziskem 1,81 až 1,85 dolaru na akcii.

Součástí skupiny Altria je americký výrobce cigaret Philip Morris USA. Mezinárodní tabáková divize Philip Morris International, do níž patří i český výrobce cigaret Philip Morris ČR, však byla předloni ze skupiny vyčleněna a měla by zveřejnit čtvrtletní výsledky ve čtvrtek.

pmh vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK