Zisk Credit Suisse klesl kvůli slabému trhu akcií o 74 procent

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 21. října (ČTK) - Čistý zisk švýcarské banky Credit Suisse se ve třetím čtvrtletí snížil v meziročním srovnání o 74 procent na 609 milionů švýcarských franků (asi 11,1 miliardy Kč) a skončil výrazně pod odhady analytiků. Zhoršení bylo důsledkem poklesu zisků z obchodování na akciových trzích, sdělila dnes druhá největší švýcarská banka po společnosti UBS.

Analytici podle ankety agentury Reuters čekali v průměru zisk 980 milionů franků. Hrubý zisk divize investičního bankovnictví se kvůli slabému obchodování propadl na 395 milionů z již tak slabé úrovně 784 milionů CHF v předešlém čtvrtletí. Špatná situace na trzích tak zatím maří strategii šéfa banky Bradyho Dougana, který ve druhém čtvrtletí přijal řadu nových investičních bankéřů.

Ziskovost základních bankovních aktivit Credit Suisse překonávala výsledek jinak obvykle ziskovějšího investičního bankovnictví již druhé čtvrtletí za sebou. Segment privátního bankovnictví za čtvrtletí získal pod správu aktiva v hodnotě 12,6 miliardy franků, o půl miliardy méně než o rok dříve.

Banka pro zbytek roku žádný výhled nepředložila,. Dougan pouze ve sdělení uvedl, že Credit Suisse "se zlepšováním situace na trzích vykáže vysokou návratnost a vytvoří silné hotovostní toky".

Credit Suisse prohlásila, že je připravena splnit budoucí zpřísněné nároky na kapitálovou přiměřenost. Poměr jejího základního kapitálu k aktivům nyní dosahuje 16,7 procenta, což je jeden z nejvyšších ukazatelů v celém bankovním sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK