iDnes: Pražský okruh zkolaboval, kolony se táhnou až k dálnici D5

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Na pražském silničním okruhu dnes dopoledne zkolabovala doprava poté, co byl ráno před 8:30 na pět minut uzavřen Lochkovský tunel kvůli převozu nadměrného nákladu. Několikakilometrové kolony se táhly až ke sjezdu na plzeňskou dálnici D5. Potíže jsou i na Jižní spojce, informoval server iDnes.cz.

"(Kolony) jsou až ke sjezdu na D5, kamiony pak stojí dokonce až na druhý kilometr plzeňské dálnice," řekl serveru dispečer Ústředního automotoklubu ČR (ÚAMK).

"Tunel byl opět otevřen a nadměrný náklad byl odkloněn. Bohužel i pět minut stačí na to, aby se doprava zkomplikovala. Teď už by mělo být vše v pořádku," uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Na Pražském okruhu se navíc ve tři čtvrtě na devět vybourala dvě osobní auta. Nehoda se stala asi 20 metrů před odbočkou na Jinočany. Auta stála v odstavném pruhu zhruba do jedenácti hodin, kdy byla odtažena.

Potíže jsou i na Jižní spojce, která ve směru na Prahu 4 v úseku od ulice Průmyslová zcela zkolabovala. Dopravní kolaps je i na Štěrboholské radiále, kde se tvoří kolony.

Dnešní problémy na Pražském okruhu nejsou v tomto týdnu první. Už v úterý se tady nedaleko Lochkovského tunelu vybouraly dva kamiony. Havárie na dvě hodiny úplně zablokovala směr na plzeňskou dálnici D5. Jeden ze řidičů zemřel a stal se tak první obětí nové jihozápadní části okruhu otevřené 20. září.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK