Výrobce antivirových programů AVG Technologies propouští

14.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 14. prosince (ČTK) - Výrobce antivirových programů AVG Technologies propouští. Výpovědi dostalo v Brně několik desítek lidí, většinou se jedná o zaměstnance obchodního oddělení. ČTK informaci potvrdilo několik zdrojů, včetně ředitele brněnského úřadu práce Jana Marka. Důvodem propouštění je podle Marka restrukturalizace v rámci firmy. Šéf personálního oddělení AVG Jiří Omelka dnes ČTK řekl, že informaci nemůže potvrdit ani vyvrátit.

Podle Marka snížení počtu zaměstnanců nenaplní desetiprocentní kvótu pro hromadné propouštění. AVG na úřad oznámilo kolem 50 propuštěných. Někteří zaměstnanci však přistoupili podle informací ČTK na dohodu, na úřad práce být proto hlášeni nemusí. Celkový počet lidí, kteří z AVG museli odejít, je tak patrně vyšší. Podle dostupných informací AVG v ČR zaměstnává 550 lidí, jen v Brně jich je 400.

Propuštění zaměstnanci dostávají podle informací ČTK nadstandardní odstupné. Výpovědi dostali několik dní poté, co se AVG Technologies v Brně koncem listopadu přestěhovala do nového sídla ve Spielberk Office Centre. V tiskové zprávě k této události firma deklarovala, že v nových prostorách "bude pracovat přibližně 400 zaměstnanců s možností dalšího rozšíření podle potřeby".

"Výpovědi přišly jako blesk z čistého nebe," řekl ČTK jeden z propuštěných zaměstnanců, který si nepřeje uvést své jméno. O propouštění musí podle zdroje ČTK zaměstnanci AVG mlčet. "Nezdá se mi, že by muselo odejít jen 50 lidí, myslím si, že je to kolem 80 lidí," uvedl jeden ze zaměstnanců firmy.

Podle Marka propuštění zaměstnanci AVG Technologies nebudou mít problémy se sháněním nového zaměstnání. "Skupina se bude skládat především z obchodníků se znalostí minimálně dvou jazyků i odborníků z oblasti IT. Neočekávám, že se dlouho ohřejí v naší evidenci. Obě tyto skupiny mají velkou šanci na uplatnění na trhu práce," uvedl Marek. Zájem bývalých zaměstnanců AVG o novou práci už zaznamenalY jiné brněnské IT firmy. "Už se u nás objevily životopisy několika lidí z AVG," potvrdila ČTK mluvčí softwarové společnosti ecommerce.cz Markéta Pudilová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK