V USA od začátku roku zatím zkracovalo 18 regionálních bank

13.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 13. února (ČTK) - Ve Spojených státech daly úřady od začátku roku zavřít 18 regionálních bank. V uplynulém týdnu zkrachovaly čtyři, a to v Kalifornii, na Floridě, v Michiganu a Wisconsinu. Měly celkem 19 poboček, uvedla v noci na sobotu Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC).

V pátek dala FDIC zavřít michiganskou Peoples State Bank, kalifornskou Canyon National Bank a floridskou Sunshine State Community Bank. Čtvrtou nuceně uzavřenou bankou byla Badger State Bank z Wisconsinu.

Největší z nich, Peoples State Bank, měla deset poboček, aktiva 390,5 milionu dolarů (zhruba sedm miliard Kč) a na vkladech 389,9 milionu. Nejmenší Badger State Bank měla v aktivech 83,8 milionu a depozita 78,5 milionu dolarů.

V minulém roce následkem finanční a hospodářské krize musela dát FDIC zavřít 157 bank, v roce předchozím jich bylo 140. Končí ale čím dál menší instituce s aktivy do jedné miliardy dolarů. Velké banky se po finanční krizi z let 2007 až 2009 zotavily rychleji, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK