Škoda Auto na čtyři dny zastaví výrobu modelu Fabia

24.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


M. Boleslav 24. února (ČTK) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto kvůli nedostatku součástek na čtyři dny zastaví výrobu modelu Fabia. Týdeník Škodovácký odborář dnes uvedl, že automobilce chybí zejména komponenty pro výrobu motorů dovážené z Polska. Odstávka ve výrobě se uskuteční 28. února a 4., 11. a 18. března. Podle odborů se v těchto dnech nevyrobí zhruba 3200 aut. Reakci automobilky ČTK zjišťuje.

Podle šéfa odborářů Jaroslava Povšíka je nedostatek součástek důsledkem doznívající krize, kdy nepřipravené závody snížily výrobu a teď nestačí uspokojovat silnou poptávku. Podobné problémy se podle něj nevyhnuly ani automobilce Volkswagen, kde prý provoz stál jednu noc a den a celkem se tam nevyrobilo skoro 7000 aut.

Situace ve škodovce byla podle týdeníku kritická, jelikož se uvažovalo o sérii odstávek, která by trvala do dubna. Nakonec se však sníží počet směn na osm a odstávka výroby modelu Fabia bude trvat čtyři dny. Jiných modelů včetně Octavie, Superbu nebo Yetti se odstávka ve výrobě podle týdeníku netýká.

mar jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK